Unii la referendum, alții – pe ogor

În zona Fălticeni, mălinarii au fost (62%) pentru suspendare > Slătinenii, în schimb, au votat pentru Traian Băsescu (79,93%)
Referendumul pentru demiterea președintelui României, Traian Băsescu, de sâmbătă, 19 mai, nu a prezentat interes pentru majoritatea persoanelor cu drept de vot din municipiul și din zona Fălticeni. Prezența lor slabă la urne a fost cauzată, așa cum ne-au spus mai mulți cetățeni cu drept de vot din mediul rural, vremii prielnice pentru munca câmpului. Singurul loc unde s-a înregistrat o prezență de 100% la vot a fost Spitalul Municipal Fălticeni, toți bolnavii exercitându-și dreptul de vot.
 

Chiar dacă a fost învinsă, coaliția anti-Băsescu a obținut cele mai bune rezultate din județul Suceava în zona Fălticeni, atât în municipiul de pe Șomuz, cât și în comunele arondate, conform rezultatelor centralizate de partidele reprezentate în municipiul Fălticeni, care au susținut suspendarea președintelui: Fălticeni – 31%, Dolhasca – 41%, Mălini – 62% (la Mălini, în anul 2004, s-a lansat în cursa pentru Cotroceni candidatul PSD Adrian Năstase). Au mai spus „DA”, în procent de peste 50%, comunele Forăști, Hârtop și, la egalitate cu „NU”, comuna Drăgușeni. Un „NU” hotărât au spus locuitorii din Slatina, 79,93 dintre aceștia nefiind de acord cu demiterea lui Traian Băsescu, urmați la 2 procente (77,3%) de cei din Preutești și, cu 73,32%, de rădășeneni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI