Reacții la aflarea rezultatelor referendumului

Bucurie și petrecere, liniște și pace…

Reacțiile de după aflarea rezultatelor referendumului au fost dintre cele mai diverse. Dacă la PD și PLD bucuria era în floare, la PSD și PNL tristețea și amarul se puteau citi pe chipul celor aflați în sediile partidelor politice. Iată cum a arătat „harta” reacțiilor politice sâmbătă seara, la câteva minute după aflarea rezultatelor:
Bucurie și petrecere la sediul PD
Democrații suceveni au sărit în sus de bucurie atunci când au aflat care este scorul. Era și normal, atâta timp cât Traian Băsescu a devenit președintele României după ce a condus PD-ul câțiva ani. Șampania era deja pregătită, iar antreurile – pe masă. La sediul PD era sâmbătă seara foarte mare aglomerație și o serie întreagă de lideri județeni și locali, printre care dnii Eugen Uricec (președinte), Sabin Drăgan (președinte executiv), Niculai Barbă (președinte organizația Suceava) și dnele Mona Săndulescu (consilier municipal) Marta Timofeiov (președintele organizației de femei). Dl Uricec a mulțumit celor care au votat la referendum și a declarat presei că votul sucevenilor „demonstrează că oamenii au înțeles ce s-a întâmplat în România din punct de vedere politic. Consider acest vot drept o dovadă de maturitate politică și o victorie împotriva celor care doreau să instaureze în România un alt fel de democrație”.
 

PLD exulta de fericire… la Continental Pentru că nu au un televizor la sediul din strada Nicolau Bălcescu, PLD-iștii suceveni au vizionat ultimele ore ale votării la restaurantul Continental din Suceava. Și bucuria lor a fost una foarte mare, mai ales că, acum, cu această victorie, eforturile lor au fost legitimate și au primit în acest fel o gură de oxigen în demersul pe care-l fac, de compromitere a PNL. Purtătorul de cuvânt al PLD Suceava, deputatul Romică Andreica, ne-a declarat că „este o mare victorie a lui Traian Băsescu. Este și o victorie a electoratului român, iar dovada că decizia celor 322 de parlamentari de a-l suspenda pe președinte este greșită a venit acum. Din punctul meu de vedere, este nevoie de introducerea votului uninominal ca să existe reprezentativitate în continuare”. Liniște și pace la PNL și PSD Liderul județean al liberalilor suceveni, dl Ion Lungu, a primit vestea pierderii acestei confruntări cu resemnare, alături de o serie de vicepreședinți ai partidului, care aveau cu toții supărarea întipărită pe chip. „A fost un exercițiu democratic. Cred că toți actorii implicați au avut câte ceva de învățat și cred că se vor găsi căi pentru o colaborare viitoare pentru o bună guvernare a României”, a menționat dl Lungu. Domnia sa și-a exprimat speranța că procesul democratic va continua și că integrarea în Uniu-nea Europeană nu va fi afectată de reacțiile viitoare ale liderilor politici din România. Președintele organizației județene a PSD, dl Gavril Mîrza, a spus că, indiferent de rezultat, lupta cu Traian Băsescu va continua. „Ne supunem voinței electoratului, dar ca partid ne vom continua activitatea pe plan politic”, a spus dl Mîrza. Domnia sa și-a exprimat însă satisfacția că numărul celor care l-au votat acum pe Traian Băsescu este mai mic decât în 2004, ceea ce ridică, în opinia sa, un mare semn de întrebare pentru președinte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: