O secție de la Spitalul vechi ar putea fi mutată într-un cămin al Colegiului de Informatică

Spitalul vechi va fi demolat, pentru a se putea construi noul spital județean de urgență
Primarul Ion Lungu spune că, după întrevederile din Capitală cu conducerea Ministerului Sănătății, la care a participat și directorul interimar al Autorității de Sănătate Publică, Odette Nicolae, s-a concluzionat că proiectul de construire a noului spital de urgență nu poate fi modificat. „Nu pot fi luate nici pe departe în calcul acele propuneri ale ASP de se face o nouă aripă la actualul spital județean, prin «ruperea» a 5 milioane de euro din proiect. Proiectele pentru finanțarea spitalelor de urgență sunt finanțate prin Banca Mondială, nepunându-se problema modificării acestora”, a precizat șeful municipalității, adăugând că, în cel mai scurt timp, ASP va trebui să definitiveze structura noilor secții și să realizeze compatibilizarea activității celor două spitale.
 

Totodată, o problemă delicată se referă la mutarea secțiilor TBC, Oncologie, Infecțioase și Dermatologie, de la Spitalul vechi, care va fi demolat pentru a face față viitorului obiectiv. Edilul-șef a informat că una dintre acestea și-ar putea face loc într-un cămin cu 60 de cazați a Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”, din imediata apropiere a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”. „Mișcarea” ar putea să aibă loc odată cu vacanța de vară a elevilor, până la începerea noului an școlar acestora urmând a li se găsi alte locuri de cazare. Pe 15 iunie, proiectul spitalelor județene de urgență va trece prin Comitetul ministerial, iar până pe 30 iunie este așteptată hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției. Urmează etapa pentru desemnarea prin licitație a constructorului, sperându-se ca, din toamnă, să înceapă lucrările efective. Suceava se numără între primele 8 județe care vor beneficia de asemenea obiective.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: