Un nou comandament pentru stimularea lucrărilor din Programul SAMTID

Consiliul Județean, cofinanțator al Proiectului SAMTID, de reabilitare a rețelelor de apă din județ, continuă să fie nemulțumit de ritmul în care se desfășoară lucrările de execuție. „Suntem îngrijorați că lucrările nu vor fi finalizate la termenul stabilit prin contract”, a spus ieri, într-o conferință de presă, președintele executivului județean, Gavril Mîrza, menționând că a convocat pentru data de 24 iunie, la Suceava, reprezentanți ai Ministerului Integrării Europene, firmei executante Strabag și primarii localităților urbane în care se aplică proiectul.
 

„Vom face o analiză concretă, întrucât noi acordăm fondurile cu care ne-am angajat în finanțare, iar cei implicați direct – și părți în contract – trebuie să-și facă datoria”, a reliefat președintele administrației județene. Prin programul SAMTID vor fi reabilitate sistemele de alimentare cu apă din Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Solca. Contractul în acest sens a fost încheiat cu Ministerul Integrării Europene, iar finanțarea se ridică la 11,5 milioane de euro. Programului SAMTID are drept constructor pe firma Strabag AG Austria, iar consultant pe Eptisa Internacional Spania. De pe urma materializării obiectivului de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă vor avea beneficii circa 100.000 de locuitori ai județului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: