BEJ dorește imparțialitate

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Suceava a informat organizația PD că reprezentanții acestui partid în secțiile de votare nu pot folosi mijloace audio-video pentru înregistrarea modului în care se desfășoară votul la referendum. Președintele BEJ Suceava, dl Cătălin Temneanu, a declarat, joi, că organizația PD Suceava a solicitat BEJ o informare privind modul în care reprezentanții partidului în secțiile de votare pot folosi mijloace audio-video în timpul desfășurării votului la referendum.
 

El a arătat că BEJ a transmis PD că o astfel de activitate a reprezentanților partidelor în birourile secțiilor de votare excede prevederilor legale. Președintele BEJ Suceava a explicat că legislația prevede că membrii birourilor electorale exercită o funcție ce implică autoritatea de stat și nu a unui partid politic. El a subliniat că nerespectarea obligației de exercitare corectă și imparțială a funcției de membru al biroului electoral atrage, după caz, răspunderea juridică, civilă sau penală. BEJ Suceava urmează să se pronunțe vineri asupra unei reclamații a PD Suceava privind distribuirea, în orașul Milișăuți, de materiale electorale neînregistrate legal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: