„Insuportabila ușurătate a cuvântului…“

Constantin Grigoruț, profesor doctor la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, a susținut ieri o conferință despre intertextualitate în fața studenților suceveni și a universitarilor de la Catedra de limba franceză din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare”. Dl Grigoruț, fost student la Suceava, s-a aflat pentru a doua oară în Universitate în această calitate, anul trecut el participând la o conferință dedicată lui Samuel Beckett. „Insuportabila ușurătate a cuvântului. Pledoarie pentru o hermeneutică a recitirii intertextuale” a fost tema pe care a conferențiat ieri Constantin Grigoruț.
 

Constantin Grigoruț este absolvent al Secției română-franceză promoția 1982. Format de școala filologică suceveană fondată de universitarul Mihail Iordache, dl Grigoruț și-a luat doctoratul la University of British Columbia, Vancouver, și este, în prezent, profesor la Universitatea Otago din Noua Zeelandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: