În data de 16 mai, ora 12, va avea loc Marșul Taximetriștilor, organizat de Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, Filiala Suceava. Acțiunea este aprobată de Primăria Suceava, prin Avizul nr. 18880 din 15 mai 2007. Este o acțiune de protest care contestă Legea 92/2007, prin care autorizațiile taxi eliberate legal în baza Legii 38 (Legea Taximetriei) sunt anulate abuziv începând cu 31.12.2007. Marșul Taximetriștilor se desfă-șoară sub sloganele “Vrem să muncim!”, ”Vrem Recunoaș-terea Autorizațiilor Obținute Legal!”, “Vrem ca Fiecare Taximetrist să Aibă Posibilitatea să Lucreze Legal”.

Această acțiune are caracter național, desfășurându-se la aceeași oră în toate județele. Membrii asociației noastre consideră că este normal ca autorizațiile obținute legal în baza Legii 38 să fie recunoscute și să aibă valabilitate, astfel încât fiecare taximetrist sau operator să-și poată desfășura activitatea. În timp ce Legea Taximetriei (Le-gea 38) a fost supusă dezbaterii publice timp de 4 ani, Legea 92 a apărut peste noapte, încercând să favorizeze unele grupuri de interese și să eli-mine principiile concurenței. Se încearcă să se îngrădească dreptul la muncă al persoanelor fizice autorizate și al unor operatori, susținând crearea unui monopol național. Asistăm la crearea unui haos legislativ în acest domeniu, de care să profite anumite persoane care stau în spatele grupurilor de interese. De asemenea, se încearcă dispariția de pe piață a taximetriștilor independenți, care nu au altă sursă de venit, aceștia îngroșând astfel numărul șomerilor din țara noastră. Aceștia însumează cam 60-70% din totalul taxi-metriștilor din România.