„Poiana lui Iocan”, locul de întâlnire al mai multor muze

A doua ediție a Cafenelei artelor „Poiana lui Iocan”, desfășurată la Restaurant Continental Arcașul, vineri, a însemnat o plăcută reuniune și comuniune a literaturii, artelor plastice și muzicii. Figuri „vechi”, precum scriitorii Onu Cazan și Liviu Popescu, poeta Viorica Petrovici, universitarele Sabina Fânaru și Gina Puică, care au dorit să repete experiența stării artistice de bine simțite la prima ediție. Figuri noi, și aici menționăm pe reprezentanții artelor plastice Lucia Pușcașu, Radu Bercea, Vasile Anghel-Siminiuc, Ovidiu Bortă-BOA, Cătălin Chifan și-l adăugăm pe dl Ioan Bodnar, prezent în calitatea sa de pictor amator. Apoi, dar nu în ultimul rând, distinsa profesoară Rodica Iordache, dl Nicolae Cârlan și subprefectul Alexandru Băișanu, însoțit de fiica cea mare, Ioana, sensibil ca întotdeauna față de manifestările artistice pe care le cultivă, în afara îndatoririlor sale oficiale.
 

Coordonatorii întâlnirii, Carmen Veronica Steiciuc și Roman Istrati, și-au propus să dedice primele momente ale serii de vineri lui Mircea Eliade, iar în acest sens prezentarea cărții „Eliade prin Eliade” aparținând conf. univ. Sabina Fânaru, de către Gina Puică și ulterior chiar de autoare, a fost binevenită. Prof. Istrati a adus câteva argumente în sprijinul ideii că, în contextul în care „mai sunt voci care încearcă să diminueze valoarea noastră spirituală”, Mircea Eliade reprezintă una dintre valorile certe cu care „ne putem legitima în fața Europei”, fiind susținut și de dl Nicolae Cârlan. Micul recital de muzică preclasică, modernă și romantică al fraților Cristian și Gabriel Grămesc, ambii elevi la Liceul de Artă, interpretată la chitară, respectiv oboi, și portretele executate de BOA și Cătălin Chifan au „pigmentat” în mod fericit „Poiana lui Iocan”. Săptămâna viitoare, având în vedere că începe Concursul de critică literară „Mihail Iordache”, cafeneaua va avea oaspeți o parte din invitații manifestării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI