În cazul lui Bogdan Faraon

Polițiștii din Dumbrăveni nu au folosit forța fizică în mod abuziv și ilegal

Este soluția dată de Comisia de Disciplină a IPJ Suceava
Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. princ. Alin Botezatu, ne-a declarat ieri că ancheta internă demarată în urma plângerii lui Bogdan Faraon, din Dumbrăveni, care afirmă că ar fi fost rupt în bătaie de polițiștii din comună, a relevat faptul că oamenii legii nu au folosit forța fizică împotriva lui în mod abuziv și ilegal. Reamintim că acesta din urmă, „cal breaz” în localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, agresat înainte de sosirea polițiștilor de un localnic, a fost condus la postul de poliție pentru declarații. Împreună cu agresorul. Pe drum, în mașină, B. F. a adus injurii polițiștilor, iar în sediu, cu ocazia percheziției corporale, ar fi fost găsit asupra lui un cuțit. Pentru că s-ar fi opus încătușării, tânărul a încasat mai multe lovituri de baston, fiind, ulterior, internat la spital. „Comisia de disciplină a IPJ Suceava, pe baza probelor care au fost administrate, a audierilor martorilor, precum și a întregului pachet de măsuri operative pentru aflarea adevărului, a ajuns la concluzia că polițiștii Postului Dumbrăveni au acționat potrivit reglementărilor legale în vigoare. Oricum, în vederea transparenței totale, cazul polițiștilor a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunal”, ne-a spus inspectorul.
 

La o zi de la incident, primarul Dumbrăvenilor, Sorin Bursuc, viceprimarul Dorel Galan, secretarul Mihai Chiriac plus consilierii locali Petru Zaiți, Alecsandru Andrei și directorul Grupului Școlar din localitate, Ovidiu Spiridon, au trimis IPJ Suceava punctul lor de vedere. „Fără să cunoaștem gradul de vinovăție al polițiștilor sau rezultatele anchetei efectuate de Dumneavoastră, în scopul unei transparențe și a unei bune individualizări a faptei, în raport cu împrejurările în care s-ar fi produs, trebuie să vă informăm că Faraon Bogdan, prin comportamentul și faptele sale, a creat nenumărate probleme atât autorităților, cât și cetățenilor din comună. În dese rânduri, în ședințele ordinare ale deliberativului local, atât consilierii, cât și conducătorii Grupului Școlar, semnalau faptul că, în mod repetat, Faraon Bogdan tero-rizează copiii și cadrele didactice din școală, agresează fizic și verbal cetățenii, fură ș.a.m.d. Într-una dintre situații, un consilier local și învățător a fost tâlhărit și lovit cu o cărămidă în ca. Cunoaștem, de asemenea, și faptul că se desfășoară anchete privind multe alte abateri grave comise de Faraon Bogdan, cum ar fi furtul unui motoscuter, vătămare corporală etc. Chiar în ziua de 23.04.07, un salariat al Primăriei asista cum, după ce a escaladat un gard, Faraon Bogdan insulta și-i jignea pe polițiști. Nu dorim să imixtionăm în activitatea dumneavoastră, dar apreciem că este corect să vă aducem la cunoștință aceste împrejurări, care, în sine, definesc un caz aparte, dar și o situație tensionată, greu de stăpânit”, arătau autoritățile din Dumbrăveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: