Instanța decide anularea actului onstitutiv și a statutului Fundației Fondul Bisericesc al Bucovinei

Judecătoria Suceava a decis anularea actului constitutiv și statutului Fundației Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei în urma unei cereri de constatare a nulității absolute a acestei fundații formulată de fundația „Pro Fondbis-1946 Semper” din Suceava. Potrivit deciziei, care a fost făcută publică abia ieri, instanța suceveană a admis, parțial, cererea formulată de fundația „Pro Fondbis-1946 Semper” din Suceava care a solicitat constatarea nulității absolute a fundației Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei. Astfel, Judecătoria Suceava a anulat actul constitutiv și statutul fundației Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei, inclusiv modificările aduse acestora până la data de 20 martie 2006. Instanța a respins cererea privind anularea mențiunilor făcute în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, ca fiind nefondată. Decizia Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.
 

Președintele Comisiei județene de fond funciar Suceava, prefectul Orest Onofrei, a declarat ieri că această decizie a Judecătoriei Suceava dovedește că a avut dreptate când a arătat că soluția aleasă de Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților IPS Pimen Suceveanul nu a fost cea corectă. „Calea pe care am sugerat-o era legală, corectă și neatacabilă. Am fost de bună credință când l-am sfătuit pe IPS Pimen și aștept ca IPS Pimen să-și dea seama că a fost sfătuit să aleagă o cale greșită, iar demersurile pe care Prefectura le-a făcut pentru ca Biserica să intre în posesia pădurilor au fost corecte”, a precizat dl Onofrei. Domnia sa a arătat că singurele soluții sunt reactivarea vechii fundații a Bisericii din Bucovina în structura și forma avute înainte de instaurarea regimului comunist sau adoptarea unei legi în acest sens. „Prefectura rămâne disponibilă să sprijine Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților”, a mai spus prefectul județului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: