Trei muncitori electrocutați pe un șantier

Un bărbat și-a pierdut viața, iar alți doi au fost transportați în stare gravă la spital
Un bărbat în vârstă de 37 de ani și-a pierdut viața și alți doi, în vârstă de 27, respectiv 22 de ani, au fost transportați la spital în stare gravă după ce au fost electrocutați, ieri dimineață. Cei trei sunt muncitori ai firmei de construcție Marco din Sălaj și lucrau de ceva timp la ridicarea noului showroom a reprezentanței Mercedes Benz, situat la ieșirea din Suceava spre Fălticeni. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 9.30, chiar sub ochii neputincioși ai colegilor și șefului de șantier. Se pare că cei trei muncitori – Teodor Lucaciu, Dalnoki Attila și Gabriel Badea – au vrut să mute o schelă din metal pentru a vopsi stâlpii de susținere a clădirii. Unul dintre cei trei a alunecat, scăpând frânghia cu care ținea schela. Scăpată de sub control, uriașa schelă, aflată pe rotile, a atins o linie de tensiune. Astfel, muncitorii au fost electrocutați…
 

Șeful de șantier a anunțat ambulanța, care însă nu a ajuns. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” cu o mașină a firmei Restaco. Din nefericire, pentru Dalnoki Attila, medicii nu au mai putut face nimic. Bărbatul a ajuns la spital decedat. Timp de 30 de minute medicii de la UPU au încercat resuscitarea sa. Teodor Lucaciu a fost internat în Secția Chirurgie Plastică cu arsuri de gradul IV la mâna dreaptă. Colegul acestuia, Gabriel Badea, se zbate între viață și moarte pe un pat în Secția Anestezie și Terapie Intensivă. Vestea morții lui Attila a provocat o mare de lacrimi printre colegii săi. Disperați, oamenii au aruncat cu acuze în medicii de la Urgențe, că nu ar fi făcut mare lucru să le salveze colegul. Dalnoki Attila, muncitorul decedat, avea 5 copii… Potrivit unei informări a Inspectoratului Teritorial de Muncă, muncitorii erau angajați ai “Marco dp” Zalău și executau, conform contractului încheiat între cele două firme, lucrări de vopsitorie la hala de ateliere service și show room-ul auto de pe Bulevardul „Sofia Vicovenaca”. În timp ce cinci dintre cei opt salariați ai „Marco dp” deplasau o schelă portabilă pe role, cu înălțimea de 8 metri, pe un teren cu denivelări, aceasta s-a înclinat. Muncitorii au încercat să prevină prăbușirea, însă acesta a căzut peste linia electrică aeriană de 20 kV din zonă. La contactul cu unul dintre conductori, lucrătorii care se aflau în contact cu partea metalică din aluminiu au fost accidentați prin electrocutare. Cel care și-a pierdut viața, Dalnoki Attila, de 38 de ani, avea 5 copii. Muncitorul aflat în stare gravă, Gabriel Badea, de 22 de ani, este necăsătorit, ca și salariatul care a scăpat mai ușor, Teodor Lucaciu, de 27 de ani. Toți trei provin din Zalău, ITM Suceava demarând cercetările pentru stabilirea împrejurărilor și cauzelor reale care au condus la producerea evenimentului, identificarea reglementărilor legale încălcate, stabilirea răspunderilor și, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: