Programul Euro200

Ministerul a aprobat integral listele cu solicitări

3295 de elevi și 16 studenți își vor putea cumpăra un computer
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a aprobat anul acesta în întregime listele cu elevii care au solicitat cei 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator, astfel că 3295 elevi și 16 studenți din județ vor beneficia de acești bani. Suceava are elevi beneficiari din 241 de școli generale, licee, colegii și grupuri școlare, fiind printre primele trei județe în ordinea numărului de cereri depuse și aprobate, după Iași și Dolj. Studiind lista finală a beneficiarilor, care poate fi consultată pe internet http://euro200. edu.ro sau www.edu.ro, observăm că cei mai mulți elevi din județ care vor primi acești bani sunt la Grupul Școlar “Ion Nistor” din Vicovu de Sus, unde sunt 142 beneficiari, urmând la distanță Școala Nr. 1 Preutești, cu 96, Grupul Școlar Cajvana, cu 94 beneficiari, Grupul Școlar Dumbrăveni, cu 83 beneficiari, Grupul Școlar Agricol Fălticeni, cu 82 beneficiari.
 

Se observă clar că elevii din municipii și orașe mai importante ale județului au deja calculatoare, fie că le-au cumpărat părinții, fie că au beneficiat de program în anii anteriori. Anul acesta, la nivelul țării, vor primi cuponul valoric de 200 euro 38.379 de elevi și 397 studenți, bugetul alocat de MECT fiind de 43.440 RON. În anii anteriori nu a existat procentaj maxim de acordare a acestor bani, de pildă în 2004 au primit bani 20% din-tre solicitanți, în 2005 – 53%, iar în 2006, 96%. Veniturile brute pe membru de familie ale beneficiarilor din 2007 se încadrează între 0 și 150 RON, 40% din elevii și studenții care își vor putea achiziționa un computer în cadrul programului EURO 200 provenind din familii cu un venit mediu mai mic de 5 RON pe membru de familie. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției. Configurația minimă obligatorie pentru care se acordă ajutor financiar este a unui calculator: procesor 1,6 GHz, 128 MB RAM, 40 GB hard-disk și software de bază.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: