În cadrul Proiectului „Gambe” desfășurat de AREAS

Delegații din 11 țări se vor reuni la Suceava

Reprezentanți ai celor 11 țări participante în proiectul „Gambe”, care își propune integrarea socio-profesională în comunitate a persoanelor cu deficiențe psihiatrice, se vor întâlni la Suceava, în perioada 07 – 09 mai 2007. Potrivit unui comunicat trimis de Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava (AREAS), care desfășoară acest proiect, „scopul acestei acțiuni este prezentarea propunerilor de programe de instruire, analiza și dezvoltarea celor două curricule menționate și stabilirea următorilor pași pe care îi va realiza fiecare partener”. Proiectul va fi lansat luni, la ora 9, în sala 48 a Consiliului Județean Suceava, în prezența autorităților locale, ai reprezentanților ASP Suceava, ai specialiștilor în sănătate mintală și reprezentanților societății civile, prilej cu care vor fi prezentate delegațiile celor 11 țări.
 

Proiectul „GAMBE” se desfășoară în cadrul Programului European „Leonardo da Vinci”, în perioada 01 August 2006 – 01 August 2008. „Parteneri în acest proiect sunt Fundația „ProMente” (Austria), e-ISOTIS (Grecia), HCM International (Cipru), Marie Curie Association (Bulgaria), ATRIUM (Olanda), La Valle del Sole (Italia), Fundacion ICSE (Spania), OZARA (Slovenia), Ajb GmbH (Germania). Aceste organizații, în parteneriat și susținute prin diferite instituții, organisme si structuri din țările de origine, urmăresc atingerea scopului proiectului prin promovarea vieții auto-conduse, prin întărirea relațiilor din comunitate, implementarea suste-nabilă a educației profesionale de înaltă calitate și prin schimburile de metode și idei între țările partenere”, se precizează în comunicatul AREAS. Acest proiect urmărește realizarea unui program de formare atât pentru personalul care se ocupă de integrarea în comunitate a persoanelor cu deficiențe psihiatrice, cât și de calificarea acestor persoane, a unei o platforme pe internet în vederea facilitării dialogului între formatori, a unui ghid de creare a locurilor de muncă și a unui manual de integrare profesională în comunitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI