Teza cu subiect unic la matematică

Subiect destul de greu

Circa 97% din cei aproape 8875 de elevi de clasa a VII-a din județ au participat ieri la prima teză cu subiect unic, cea de matematică, în 177 centre de susținere. Au existat două cazuri speciale, la Bunești și Marginea, doi elevi aflați în imposibilitatea de a scrie și de aceea au fost nevoiți să dicteze rezolvarea subiectelor unui profesor asistent. În primul caz, elevul și-a rupt mâna, în al doilea elevul are ambele mâini amputate. Primele impresii culese de la elevi sunt că varianta de subiect cu numărul 5, trasă de ministrul educației, a fost destul de grea. La CN „Petru Rareș”, unele fete care au ieșit din sala de teză aveau lacrimi în ochi, altele erau cam încruntate. La întrebarea „cum a fost subiectul?”, ele au răspuns aproape la unison „greuț”. „Am făcut aproximativ toate punctele, m-am încurcat la punctul 10, cel cu trapezul isoscel, care a fost foarte greu”, ne-a precizat o elevă de la colegiul menționat.
 

Potrivit inspectorului general-adjunct al IȘJ, prof. Vasile Monacu, la Suceava tezele cu subiect unic au decurs fără probleme: „N-avem sesizări că au fost probleme. Subiectele au ajuns la timp în toate școlile”. În ce privește gradul de dificultate al subiectelor, domnia sa ne-a precizat: „Majoritatea punctelor din subiect au fost foarte simple, de nivel mediu. Ultimul poate a fost mai greu, și apreciez că-l vor face poate 10-15% dintre elevi. Oricum e cotat numai cu un punct, doar nu trebuie ca toată lumea să ia 10, și 9 e o notă bună”. Notele obținute la tezele cu subiect unic vor fi trecute în catalog, la fel ca la o teză normală, și nu vor influența admiterea elevilor la liceu. Ele constituie deocamdată „un antrenament pentru viitorul examen”, a spus adjunctul Monacu. Pe data de 10 mai, elevii din clasa a VII-a vor susține teza la limba și literatura maternă, iar pe 17 mai – teza la limba și literatura română. Cei care vor absenta din diverse motive pot susține tezele pe 5 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: