Sub o cincime din cauzele de natură silvică – sancționate de instanțe

De cele mai multe ori se dă neînceperea urmăririi penale, amenzi penale mici ori cauzele sunt puse în sarcina unor decedați între timp
Mai puțin de o cincime din numărul de procese-verbale de constatare a infracțiunilor și de sesizări penale întocmite de Inspectoratul de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV) Suceava sunt sancționate de instanțele de judecată. Cel puțin așa reiese dintr-o informare a conducerii instituției silvice sucevene, potrivit căreia, din totalul de 626 de dosare penale constituite în perioada mai 2005 – decembrie 2006, pentru cauze de natură silvică, rezolvate în sensul sperat de ITRSV nu au fost decât 113.
 

„Cel mai adesea, se dispune scoaterea de sub urmărire penală ori se aplică amenzi penale cu valori chiar mai mici de cele corespunzătoare contravenției privind tăierea ilegală de arbori”, subliniază, în materialul amintit șeful ITRSV, Costel Girigan, adăugând că, uneori, fapta săvârșită se reține în sarcina unor persoane decedate între timp. În anul 2006, Suceava s-a „remarcat” cu peste o treime din volumul tăierilor ilegale înregistrate la nivel național, respectiv cu 39.100 de metri cubi, dintr-un total de 109.711 metri cubi. Aceasta, fără ca în județ –scrie în raport – să se înregistreze defrișări de amploare, precum în Borșa (Maramureș) sau Rucăr (Argeș).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI