Polițiștii suceveni, coautori la anihilarea unei rețele de contrabandiști de țigări botoșăneni

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Botoșani, sprijiniți de cei ai Serviciului Teritorial Suceava, au percheziționat miercuri dimineață 38 de locuințe, fiind puse în executare 22 de mandate de aducere. Acțiunea la care polițiștii suceveni au avut un rol esențial s-a soldat cu reținerea și apoi arestarea a 11 inculpați, dintre care 6 polițiști de frontieră botoșăneni bănuiți că fac parte dintr-o rețea infracțională transnațională de contrabandă cu țigări. Cercetările procurorilor DIICOT Botoșani au început în luna octombrie 2006, după ce au prins de știre că mari cantități de țigări din Ucraina și Moldova treceau nestingherite granița prin PTF Stânca-Costești. S-a stabilit ulterior că acest lucru se întâmpla cu sprijinul a 7 polițiști de frontieră din structura punctului, marfa fiind apoi distribuită pe piețele din județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău și din municipiul București.
 

Anchetatorii botoșăneni și suceveni au strâns dovezi că din octombrie 2006, până în luna aprilie 2007 cei 11 inculpați au introdus ilegal în Ro-mânia aproximativ 750.000 de pachete de țigări din Ucraina și Moldova, statul fiind păgubit cu circa 600.000 RON. Este foarte posibil ca, după ce procedurile legale să vor finaliza, acest prejudiciu să fie recuperat din ce au identificat și ridicat din locuințele percheziționate: 24.655 pachete de țigări încă neplasate, 345.050 RON, 19.330 euro, 234 USD, 1000 lire sterline, 4686 grivne. Au fost confiscate, de asemenea, 4 autoturisme, 432 litri de alcool din Republica Moldova și 56 de telefoane mobile. Cercetările procurorilor din Botoșani continuă, pentru că în această activitate infracțională sunt implicate 30 de persoane, dintre care și 4 cetățeni din R. Moldova, rețeaua de contrabandiști cuprinzând și transportatori, depozitari și valorificatori. Toate cele 30 de persoane sunt urmărite penal pentru constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la contrabandă și tăinuire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: