„Creierul” crimei din Iași, Mihaela-Alina Horeanu, rămâne în stare de libertate

Cel puțin până miercuri, 9 mai
Curtea de Apel Iași a judecat ieri recursul înaintat de Parchetul de pe lângă tribunalul local împotriva încheierii de săptămâna aceasta, prin care studenta la Economie Mihaela-Alina Horeanu, „creierul” oribilei crime din Nicolina – Iași, originară din Suceava, era lăsată, surprinzător, în libertate, din cauza unui viciu de procedură. Reamintim că în arest au ajuns Vlad Scurtu-Irimia, de 19 ani (de asemenea sucevean), student în anul I la Informatică, Daniel Brăescu, de 26 de ani, din Iași, student în anul V la Medicină, și Alexandru Stan, de 21 de ani, din Bârlad, student la Construcții. Ultimii doi – pentru complicitate la omor calificat. Cazul, întortocheat și aparent fără un mobil anume, a înfierbântat imaginația sucevenilor, ce nu-și pot explica gestul macabru al celor patru tineri (de condiție bună și premianți la școală) și a născut un fel de bursă absurdă în municipiul reședință de județ: pariuri în legătură cu arestarea sau nu, ieri, a studentei.
 

Asta pentru că ceea ce a prezentat procurorilor tânăra asasină ca fiind cauza crimei, și anume gelozia prietenului ei, împreună cu care a săvârșit abominabila faptă, nu prea stă în picioare. Lăsarea ei în libertate a alimentat teoria potrivit căreia se dorea ca aceasta să comită unele greșeli, care să-i conducă pe anchetatori la adevăratul mobil al crimei, eventual o sumă foarte mare de bani. Ipoteza, susținută și de câteva fraude economice în care au fost implicați anul trecut Vlad Scurtu-Irimia, Mihaela-Alina Horeanu și Daniel Brăescu, își are fundamentul în două dosare penale de înșelăciune având ca obiect al infracțiunii miliarde grele de lei vechi. Una peste alta, cu mult timp înainte de descoperirea cadavrului, SIF Iași s-a aflat în posesia cărții de identitate a lui Mancaș, dar falsificată de cei trei. Ieri, în prezența unui nou apărător, inculpata a cerut prin acesta o nouă amânare a judecării recursului. Pretextul, cât se poate de legal: studierea dosarului, avocatul neavând timpul fizic de a se pune la curent cu datele conținute de acesta. Judecătorul a hotărât ca procesul să se țină miercuri, 9 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: