Septuagenari care recurg la „gesturi extreme” pentru a fi puși în posesie

Până la hotărârea de guvern prin care municipiul Suceava ar urma să preia 500 ha de la ADS, primarul a propus acordarea a 12 ha pe Tătărași
Bătrâni din municipiul Suceava care își revendică drepturile de punere în posesie recurg la gesturi extreme. Afirmația aparține primarului Ion Lungu, domnia sa declarând că vârstnicii nu vor să mai părăsească sala de audiențe până ce nu li se restituie suprafețele de teren la care au dreptul. „Am avut de a face chiar și cu gesturi extreme. Vin la audiențe bătrâni de 70 de ani care nu vor să părăsească sala dacă nu le dăm pământul la care au dreptul în baza unei hotărâri judecătorești și irevocabile. Sunt vârstnici bolnavi, care spun că mâine-poimâine mor și nu vor mai apuca să intre în drepturi ”, a spus edilul-șef.
 

Primăria nu are însă terenuri disponibile pentru reconstituirea dreptului de proprietate conform Legii nr. 247/2005, așteptând o hotărâre de guvern prin care să preia peste 500 de hectare de la Agenția Domeniilor Statului. Până atunci, în vederea rezolvării revendicatorilor „cu o situație dezastruoasă”, primarul a propus punerea în posesie pe 12 hectare de pășune de pe Dealul Tătărași. Proiectul de hotărâre întocmit în acest sens a fost amânat din cauză că trebuie aduse unele clarificări. Tot pe Tătărași ar urma să primească pământ și veteranii de război.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: