Presa românească este liberă

Marți, în zi liberă de 1 mai, ne sună la redacție o cititoare, probabil fost cadru didactic, care vrea neapărat să discute cu subsemnatul. Răspund și imediat mă muștruluiește că: ce face presa dacă nu ia atitudine față de nu știu ce videoclip, în care Suceava este considerată a fi cea mai frumoasă… comună a județului? Îi explic că ar putea fi, că este vorba de ironie, dar nu acceptă, căci problema este ce vor înțelege copiii de clasa a treia din geografia asta stâlcită? Până la urmă ei vor înțelege, vor crește și vor înțelege. De neînțeles rămâne convingerea interlocutoarei că nu ne facem datoria dacă nu sancționăm incriminata găselniță publicitară.
 

Dumitru TEODORESCU

Ce face presa? m-a întrebat ofuscata doamnă, fără să mai aștepte răspuns, pentru că a trântit telefonul în furcă. Ce face presa? Iată o întrebare la care, măcar astăzi, de ziua libertății ei, se cuvine a formula un răspuns. Presa în România face scandal. Atât de mult îi place piesa asta, încât nu mai joacă teatru decât pentru primele rânduri ale sălii, prime rânduri în care se află chiar personajele reale ale partiturii interpretate pe scenă. Presa românească nu scrie pentru doamna cadru didactic, care vrea educație, ci este măscăriciul măscăricilor care vremelnic ne conduc. Ea este deci liberă și face ce vrea. Ea este atât de liberă, încât nu se supune rigorilor Europei, cum ni se cere tuturor. Iată de ce mulți i-ar îngrădi libertatea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: