Gura Humorului

Centrul de plasament se închide

Centrul de plasament „La-urenția Ulici” din Gura Hu-morului ar putea fi închis. Măsura va fi luată după aplicarea programului Auto-rității Naționale pentru Pro-tecția Copilului (ANPC) de înființare de căsuțe și apar-tamente. Potrivit dnei Stela Acatrinei, vicepreședinte al Consiliului Județean, demer-sul are în vedere instituțiile de plasament cu o capacitate mai mare de 100 de locuri, care nu au fost restructurate pe module de tip familial.
 

În această categorie intră și cen-trul de la Gura Humorului, care a fost înființat în 2001, având o capacitate de 615 locuri, pentru un număr de 579 de copii și tineri. În pre-zent, în cadrul unității sunt instituționalizați 127 de mi-nori și adolescenți cu defi-ciențe mintale, majoritatea urmând cursurile școlare în învățământul special. Închi-derea acestui centru se impu-ne cu prioritate, deoarece nu pot fi implementate standar-dele minime impuse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: