APIA îi taie de la porție pe agricultorii leneși

Aproape 80 la sută din fermierii suceveni au depus cereri pentru acordarea subvenției europene de 50 de euro/ha. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava, Neculai Perju, declară că au completat formulare circa 44 de mii dintre cei 55 de mii de agricultori ce figurează în registrul fermelor cu suprafețe eligibile.” Ultima zi este 15 mai, dl Perju fiind sigur că acțiunea se va încheia cu succes. „Poate doar cu excepția celor care nu insistă sau nu vor respectiva sumă”, a precizat domnia sa, atrăgând atenția celor care au luat pășuni sau fânețe naturale în chirie să facă cereri pentru a intra în posesia dreptului respectiv.
 

Șeful APIA Suceava spune că solicitări vor fi primite până pe 1 iunie, însă potențialii beneficiari vor fi sancționați cu diminuarea sumei acordate pe hectar. Penalizarea este de 1% pe zi din dreptul de 50 de euro/ha. Pentru a beneficia de suma de 50 de euro acordată conform reglementărilor europene, suprafața minimă a fermei trebuie să fie de minim un hectar și să fie compusă din parcele agricole de cel puțin 0,3 hectare. O condiție dintre cele mai importante este cea referitoare la obligația utili-zării terenului și menținerii acestuia în bune condiții agricole și de mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: