Cea mai amplă operațiune de modernizare a termoficării sucevene

În curând, în municipiul reședința ar putea demara lucrările din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Consiliul Județean Suceava a remis Primăriei o adresă prin care se arată că suma de 10,8 milioane de euro este disponibilă începând din acest an. „Primăria a stabilit deja prioritățile. Este vorba despre mai multe puncte termice ce vor intra în reabilitare, precum și despre traseele conductelor primare și secundare. Sperăm ca, de această dată, suma să fie certă, și să putem accesa banii din acest proiect”, a menționat ocupantul fotoliului din Areni, Ion Lungu, adăugând că speră ca proiectul să fie materializat într-o măsură importantă, astfel încât, în iarna 2007-2008, tarifele la căldură și apă caldă să scadă.
 

În capitala de județ, proiectul prevede înlocuirea magistralelor de transport a agentului termic și modernizarea punctelor termice. În acest sens, din creditul contractat de executivul județean de la Deutsche Bank London, municipalității sucevene i s-a alocat 10,8 milioane de euro. La finele anului trecut, dl Lungu se plângea că derularea proiectului este blocată. Toate acestea se întâmplă – susținea șeful municipalității – din cauză că plățile pentru prima etapă de proiectare nu au fost onorate de către Bucovina Ecotermgaz, firmă a Consiliului Județean ce adminis-trează creditul european de refacere a sistemului de termoficare din județ. La mijloc a fost, din informațiile pe care le avem, o așteptată decizie a Consiliului Concurenței, care urma să conchidă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/1999, că garantarea cre-ditului de către Guvernul României nu are nicio legătură cu ajutorul de stat. După o perioadă lungă de așteptări, răspunsul a fost favorabil, iar banca finanțatoare l-a acceptat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: