Fălticeni

S-au smuls arbori, se plantează arbori…

Autoritățile publice locale fălticenene au planuri mari pentru acest an în ceea ce privește parcurile din municipiu. Primăria, prin Serviciul de utilități publice, a continuat plantarea de copaci, gard viu și arbuști ornamentali în parcuri și pe terenurile în pantă. Conform viceprimarului Sabin Ghilea, în acest an au fost plantate peste 8000 bucăți de arbuști și gard viu, 800 de puieți din speciile tei și paltin, 80 de stejari roșii, dar și 4500 de salcâmi, în zonele în pantă predispuse la alunecări de teren, care se adaugă la cei peste 10.000 de arbori și arbuști plantați anul trecut. Inițiativa autorităților locale, conform căreia parcurile fălticenene ar urma să redevină locuri pentru plimbare și recreere este mai mult decât binevenită, mai ales că în iarnă au fost defrișați arborii bătrâni, ale căror crengi riscau să se prăbușească la un vânt mai puternic.
 

Cu toate că unii plantează, potrivit primarului Vasile Tofan, sunt foarte mulți cei care preferă să distrugă spațiile verzi. „Trebuie manifestat interes din partea tuturor și conștientizarea opiniei publice să nu distrugă, să nu rupă acești copaci. Anul trecut, am plantat în Parcul Prefecturii peste 100 de tei, iar, după două zile, nu numai că erau smulși, măcar îi luau și îi plantau acasă, dar i-au rupt. Anul acesta plantăm în loc mii de copaci, iar prioritatea e să protejăm ceea ce plantăm”, ne-a spus primarul Vasile Tofan. O altă problemă cu care se confruntă municipalitatea în materie de defrișări de arbori sunt solicitările locatarilor de la bloc, care vor să fie tăiați arborii ale căror crengi le bat în geamuri. Anul trecut s-au tăiat 10 copaci, iar hotărârile au fost luate în urma unor discuții purtate între administrația publică locală și asociațiile de proprietari. „Îi bate omului în geam, vine și îmi spune: Dacă nu îl tai dumneata, îl tai eu. Dacă nu, îl ciopârțesc și tot se usucă. Am convocat asociația – le umbrea, le cădea în balcon – am luat împreună o hotărâre. Ceilalți, de la scara vecină, veneau și mă întrebau: de ce am tăiat copacul?”, ne-a spus primarul Vasile Tofan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: