Președintele Mîrza vrea descentralizare reală

Șefii executivelor județene vor cere, la Adunarea Generală a Consiliilor Județene din România, din 26-27 aprilie, o descentralizare reală. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, este nemulțumit de faptul că autorităților județene li se pun în cârcă tot mai multe responsabilități, fără a se asigura, însă, și sursele de finanțare necesare. „Pe de o parte ni se dau sarcini, iar pe de cealaltă ni se iau și sursele pe care le avem”, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, dl Mîrza.
 

Domnia sa a dat ca exemplu experiența cu societatea „Drumuri și Poduri” care vărsa 50 la sută din profit la bugetul județean, iar de la 1 ianuarie totul merge la bugetul de stat. Șeful administrației județene sucevene spune că, în cadrul aceleiași întruniri, vor fi abordate subiecte precum modificarea Legii finanțelor publice și Legii achizițiilor publice, aceasta din urmă nefiind în concordanță ce reglementările europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: