În sediul S.C. DAREX AUTO S.R.L. Suceava

Expoziție de pictură, mașini de înaltă clasă și… un Mare Mucenic George

Luni după-amiază, de Sfântul Gheorghe, la sediul S.C. DAREX AUTO S.R.L. Suceava, a avut loc un eveniment inedit. S-ar putea spune că, aici, au fost vernisate două expoziții. Una, în premieră, de pictură, a distinsei artiste plastice Claudia Felicitas Zachmann și cealaltă, de mașini de înaltă ținută ale renumitei firme japoneze „Nissan”, alături de noile serii limitate de „Logan” ABS Plus și „Logan” Easy. Lume multă, lume bună, iubitori de artă și de frumos, șefi de instituții, reprezentanți ai presei. Domnul Adrian Chichifoi, directorul general al DAREX AUTO, a deschis manifestarea, dând prioritate expoziției de pictură și artistei germane, aflată la prima expunere de acest gen peste granițele țării sale natale. Prezentarea acesteia a fost făcută de către domnul George Ostafi (junior), cunoscut artist plastic sucevean, care a vorbit nu numai în nume personal, dar și în cel al Complexului Muzeal „Bucovina”.
 

Astfel, am aflat că pictorița Claudia Felicitas Zachmann vine din Saxonia inferioară, că este poetă și pictor profe-sionist, că practică o pictură abstractă, „ieșită din schemă și tabieturi”. Colaborarea domniei sale cu muzeul din Suceava este un real câștig pentru cultura și arta bucovineană. Expoziția „Cer și pământ” (cu picioarele pe pământ și capul în nori), ce cuprinde mai multe tablouri, ulei pe pânză, va fi deschisă până în ziua de 30 aprilie. Este o pictură aparte, în care, după opinia unor artiști plastici suceveni, „totul se reduce la simboluri, bine patinate, chiar dacă nu toată lumea le va înțelege. Sunt lucrări interesante, moderniste, realizate mai geometrizat, mai structurat, cu care lumea de la noi a luat mai puțin contact”. Adresându-se publicului prezent, cu un… bună ziua rostit clar, românește, artista a vorbit, apoi, în germană, mulțumind gazdelor, conducerii DAREX și Complexului Muzeal „Buco-vina” pentru sprijinul acordat. Dânsa nu a omis, ca un gest frumos, să-i felicite pe toți cei pre-zenți, care au numele de Gheorghe. De la pictură, la mașini pentru oameni cu bani. Noul model de „Nissan Qashqai”, cu dotări de ultimă oră, a încântat privirile celor interesați. Sincer să fim, nici noile serii limitate de „Logan” ABS Plus și Easy nu păreau semnificativ mai prejos. Cum toată această manifestare s-a întâmplat într-o zi de sărbătoare, de Marele Mucenic Gheorghe, directorul executiv al DAREX AUTO, domnul George Petrescu, s-a… manifestat nu ca un sfânt, ci ca un pământean, ce a ținut să marcheze în mod deosebit ziua. Cu diverse bunătăți, dintre care nu au lipsit sărmăluțele „învârtite” la Milișăuți, satul natal al „sfântului”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: