Trei programe de protecția copilului

Județul Suceava ocupă una dintre primele poziții în țară în ceea ce privește numărul de minori instituționalizați, deținând și cele mai puține servicii comunitare de specialitate
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului ar putea implementa, la Suceava, trei programe de interes național. Este vorba despre cele referitoare la înființarea de centre de plasament de tip familial, respectiv de căsuțe și apartamente pentru copii instituționalizați; dezvoltarea rețelei de servicii specializate pentru copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate și despre dezvoltarea rețelei serviciilor sociale comunitare pentru copii și familie și susținerea familiilor aflate în criză, în vederea prevenirii separării copilului de familia sa.
 

În acest sens, deliberativul județean a aprobat, ieri, o hotărâre prin care își ia angajamentul semnării contractelor de finanțare pentru respectivele servicii. Finanțarea programelor este asigurată, în proporție de 90 la sută, de ANPC, restul de 10 la sută revenind unei organizații neguvernamentale selectate, potrivit legii. În aceste condiții, Consiliului Județean îi revine sarcina monitorizării implementării. Județul Suceava ocupă una dintre primele poziții în țară în ceea ce privește numărul de minori instituționalizați, deținând și cele mai puține servicii comunitare de specialitate. Cele trei programe fac parte dintr-un grup de șase, aprobate la nivel central de Guvernul României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: