Columna lui Traian din „Poiana lui Tofan“

Liderii județeni ai PLD Suceava fac spume la gură când e vorba să-i ia apărarea lui Traian Băsescu. Privite dintr-o anume perspectivă, lucrurile sunt chiar în regulă, în sensul că PLD e chiar copilul de suflet al președintelui și, dacă nici ei nu l-ar susține, atunci cine să o mai facă! Din celelalte perspective însă lucrurile se văd mânjite de un penibil aparte. Care va să zică domnii deputați Dumitru Pardău și Romică Andreica și senatorul Gheorghe Flutur sunt din „tată în fii” pro-Băsescieni. Am mari dubii. Nu am dubii însă asupra a ceea ce va face în continuare PLD Suceava pentru a-i sufla în pânze lui Traian Băsescu. Va face tot ce e posibil ca să fie ei mai cu moț decât PD Suceava. Ceva în genul găinii fără „pedigree” care, când îi vine sorocul și are chef să facă și ea un ouț, țipă ca din gură de șarpe să audă suratele ce valoare zace undeva la fundul ei.
 

PD Suceava s-a cam obișnuit să nu mai fie de mult apărătorul oficial a lui Băsescu, iar PD-iștii din rândurile doi și trei ale partidului așteaptă un reviriment al liderilor județeni, care să-i mai scoată din amorțeală. Însă nu cred că la ce și mai ales cât zgomot e în stare să facă echipa lui Gheorghe Flutur, echipa lui Eugen Uricec va putea contracara cumva. Deja sunt în măsură să anticipez conflictele ce vor apare între PD și PLD, la Suceava. Și asta pentru că Gheorghe Flutur nu știe să ocupe locul II sau să fie partener egal cu cineva într-o combinație politică. E în firea lui să nu poată face asta, mai ales când partenerul său este la rândul lui partener cu Gavril Mîrza – liderul județean al PSD (dușmanul declarat al senatorului sucevean) la nivelul conducerii Consiliului Județean Suceava. Va fi scandal și pentru asta sunt dispus chiar să pariez o sumă frumoasă de bani. Revenind însă la Columna lui Traian – astfel a fost in-titulat ultimul comunicat de presă semnat de deputatul PLD de Fălticeni, Romică Andreica, oraș condus de libera-lul Vasile Tofan – în care domnia sa conchide astfel în legătură cu subiectul penalizării de către PNL Suceava a manifestărilor pe care PLD dorește să le organizeze în spri-jinul lui Băsescu: „Vă doresc o lună de liniște și de nor-malitate, pe care v-o doriți alături de Văcăroiu și PSD, însă nu vă obișnuiți așa, căci pe Columna lui Traian sunt și imagini cu trădători și cu persoane care înjunghie pe la spate”. Acum nici nu știu ce să cred despre dl Andreica! E chiar atât de pasionat de istorie în așa măsură încât nu se vede pe sine și nu-și dă seama ce a făcut PNL pentru el și el pentru PNL? Sau poate că, stând tihnit pe o bancă în Poiana lui Tofan (adică municipiul Fălticeni), a ajuns la concluzia pe care a emis-o cu atâta emfază? Realizează poate domnia sa că istoria e pe cale să se repete și cu siguranță chipul său așteaptă imprimare la capitolul trădări politice pe „Columna PNL Suceava”? Sunt convins că nu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: