Până la sfârșitul anului în curs, la Suceava

Va începe construcția noului spital de urgență

Până la sfârșitul acestui an va începe construcția noului spital județean de urgență de la Suceava, care face parte din cele 20 spitale care vor fi realizate în toată țara, cu bani de la ministerul de resort, a informat ieri șeful ASP Suceava, dr. Alexandru Paziuc. Domnia sa a primit vestea chiar de la ministrul sănătății, la sfârșitul săptămânii trecute, și a precizat că la începutul lui aprilie va avea loc o nouă întâlnire cu ministrul, la care se vor discuta detaliile proiectului și propunerile pe care la va face ASP Suceava. Proiectul de prefezabilitate al spitalului de la Suceava a ajuns la ASP Suceava, urmând să fie analizat și discutat, iar, eventual, propuse modificări.
 

Spitalul va fi ridicat în curtea spitalului vechi, fiind posibilă desființarea unor secții ale acestuia și/sau mutarea lor la spitalul nou. Este prevăzut cu 438 paturi și va avea dotări conform standardelor occidentale. Potrivit studiului de prefezabilitate, va funcționa cu secțiile terapie intensivă, medicină internă (124 paturi), pediatrie, neurologie, chirurgie (126 paturi), obstetrică, ginecologie și neonatologie, acestea din urmă cu 114 locuri în total. Directorul ASP a precizat că va solicita minis-terului paturi în plus pentru neurochirurgie, oftalmologie și ORL. Și încadrarea cu personal va fi de tip occidental, fiindcă acolo vor lucra 964 și 1073 persoane în total – 175-197 medici, 526-560 asistenți, restul personal administrativ – , aproape dublu ca numărul paturilor. Costurile totale prevăzute pentru construcția și dotarea acestui nou spital județean de urgență sunt de 91,509 milioane de euro, din care 64,857 milioane de euro vor fi investite în parte de construcție și montaj, iar restul pentru dotarea cu aparatură. Noul spital județean de urgență de la Suceava va deservi numai cazurile urgente din tot județul, iar actualul spital județean va deveni spital municipal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI