Gheorghe Flutur neagă posibilitatea unui

Guvern PD-PLD-UDMR susținut de PSD

Vicepreședintele PLD, dl Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că așteaptă sărutul public al PNL și PSD și a negat orice speculație privind formarea unui Guvern PD-PLD-UDMR susținut de PSD. Domnia sa a spus, într-o conferință de presă, că nu au existat nici un fel de discuții privind realizarea unui Guvern PD-PLD-UDMR cu susținerea tacită a PSD, apreciind că problema este PNL și PSD, care colaborează. El a spus că PSD are o abordare duplicitară și că are un mora-toriu cu premierul Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce privește introducerea unei moțiuni de cenzură. Dl Flutur consideră că, prin modul de acțiune, PSD este „complice” la actuala stare de lucruri și „este părtaș la eșecul actului de guvernare”.
 

„Așteptăm sărutul public al PNL și PSD în urma logodnei”, a spus vicepreședintele PLD. El a arătat că zvonuri privind un Guvern PD-PLD-UDMR cu susținerea PSD sunt create în „cancelarii clandestine”, care aruncă fumigene pe piață. Dl Flutur consideră că singura soluție pentru stoparea actua-lei crize politice sunt alegerile anticipate, precizând că în prezent s-a format o majorita-te conjuncturală anti-Băsescu. PD, PLD și UDMR ar putea constitui un Guvern bazat pe susținerea tacită a PSD în Parlament, aceasta fiind o variantă vehiculată, joi, în mediile politice, care poate fi pusă în practică fie prin respingerea unui Guvern re-structurat, fie prin adoptarea unei moțiuni de cenzură în Parlament. Surse parlamen-tare susțin că ezitările pre-mierului Tăriceanu în ceea ce privește restructurarea Guver-nului și excluderea PD din Executiv au determinat o schimbare de atitudine a PSD, unii lideri social-democrați intensificându-și contactele cu democrații. Ultimatumul dat, joi, de Mircea Geoană cu privire la depunerea unei moțiuni de cenzură în cazul în care săptămâna viitoare nu este prezentat în Parlament un Guvern restructurat constituie un argument în acest sens. De altfel, sursele citate susțin că juriștii PSD ar fi început deja să lucreze la textul moțiunii de cenzură. La sfârșitul acestei săptămâni, lideri ai PSD ar putea avea discuții decisive cu premierul Tăriceanu, de la care așteaptă un răspuns cu privire la restructurarea Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: