Cei șapte care au speriat… banca

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a început urmărirea penală împotriva lui M.C., de 24 de ani, din Moldovița, A. C., de 33 de ani, din Suceava, A. F., de 34 de ani din Fântânele, M. E., de 28 de ani, din Frasin, N. C., de 37 de ani, din Ipotești, P.B., de 20 de ani din Dorohoi și R. I., de 22 de ani, din Sendriceni – Botoșani, toți șapte fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals în înscrisuri sub sem-nătură privată. În speță mai este cercetată și P.E., de 38 de ani, din Suceava, dar numai pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 

În sarcina celor 7 învinuiți s-a reținut faptul că în perioada decembrie 2005 – februarie 2006, folosind adeverințe de salariat falsificate, având ca emitent o societate comercială din Suceava, s-au prezentat la două magazine de electrocasnice din municipiul reședință de județ, de unde au achiziționat bunuri cu plata în rate, „uitând” ulterior să achite vreuna. Finanțarea a fost asigurată de două bănci suce-vene. În sarcina lui M. C. s-a reținut și faptul că, în ianuarie 2006, folosind același sistem, s-a împrumutat de la o bancă cu suma de 8356,38 de lei, lăsându-i mai apoi pe creditori cu ochii-n soare. P.E. s-ar face vinovată de faptul că, în calitate de salariat al firmei, a falsificat cele 9 adeverințe salariale folosite de ceilalți învinuiți pentru achiziționarea de bunuri cu plata în rate, respectiv, pentru contractarea unui credit. Cei 7 riscă închisoarea de la 3 la 15 ani, iar P. E. – până la 2 ani sau amenda penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: