Concilierea directă între Palatul de Justiție Suceava și Cominco SA București, amânată

„Mâța” întârzierii nepermise a lucrărilor de RK mai așteaptă o săptămână până a fi ruptă în două, pentru că directorul Gheorghe Gemănaru nu a putut fi prezent la întâlnire
Întârzierile repetate ale finalizării de către firma Cominco SA București a RK-ului Palatului de Justiție Suceava au făcut ca, ieri, ordonatorii principali de credite ai instanțelor găzduite de impresionanta clădire din municipiul reședință de județ (președintele Tribunalului, judecător Doru Bunduc, și președintele Curții de Apel, judecător Cezar Hâncu) să aibă o întrevedere cu re-prezentanții acestei firme. De precizat că valoarea investiției care presupunea reparația capitală a Palatului de Justiție sucevean trece de 78 de miliarde lei vechi. În 2002, directorul Gheorghe Gemănaru obținea, prin licitație, de la Ministerul Justiției, antrepriza lucrărilor, firma acestuia obligându-se ca, în 2 ani, să termine treaba. Termenul a fost, însă, prelungit încă de 2 ori, data la care clădirea ar fi trebuit să fie predată la cheie fiind 31 decembrie 2006.
 

Firma de construcții bucureșteană, care nu ar fi executat lucrările la standardele impuse de proiect (tencuiala crăpată, igrasia, ba chiar și unele mici accidente soldate cu bucăți de tavan prăbușite fiind unele dintre urmările neseriozității muncitorilor) nu se poate prevala în momentul de față de lipsa banilor, ministerul de resort virând în conturile Tribuna-lului și Curții de Apel Suceava toată suma necesară (nefolosită, aceasta a fost virată, po-trivit legii banilor publici, emitentului). Întâlnirea de ieri a avut ca scop, pe românește, ruperea în două a pisicii, firma Cominco urmând a oferi o dată precisă de finalizare a RK-ului (și de remediere a deficiențelor constatate ulterior). Pe scurt – o conciliere directă între contractanți. În caz contrar, con-tractul ar fi fost reziliat, iar Cominco – acționată în instanță. Directorul Gemănaru nu a putut lua parte la discuții, fiind prins cu treburi prin București, astfel că „mâța” întârzierilor RK-ului Palatului de Justiție Suceava mai așteaptă până să fie, potrivit normelor civile, tranșată. Peste o săptămână, reprezentanții celor două părți urmează a se întâlni din nou. (M.G.) P.S. Specialiștii estimează că aripa de Est, singura rămasă de renovat, ar putea fi finalizată, în cel mai bun caz, până în vară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: