Măcar premierul…

„E unul care cântă mai dulce decât mine?/Cu atât mai bine țării și lui cu atât mai bine!” a răspuns Alecsandri, când i s-a spus că Eminescu e mai bun decât el. Asta era pe vremuri, când propășirea țării era idealul cel mai scump al înaintașilor noștri. Acum lucrurile stau taman invers. Primilor doi oameni în stat nu le mai pasă de nimic, nici măcar de binele țării, și se războiesc ca bezmeticii, inclusiv prin intermediul presei străine. BBC World Service a avut ideea să solicite interviuri președintelui Băsescu și premierului Tăriceanu. Astfel, lumea întreagă a putut afla că președintele regretă că l-a numit pe Tăriceanu premier, că acesta din urmă s-a aliat cu opoziția și blochează reformele, că, de fapt, nimic nu s-a schimbat, după 2004, în ceea ce privește funcționarea instituțiilor statului, nici una dintre ele nefiind reformată cu adevărat.
 

Sava BEJINARIU

Nimic nou sub soare pentru noi, care vedem realitatea și auzim asemenea „aprecieri” de vreo doi ani încoace. Stupefiantă este însă explicația premierului Tăriceanu referitoare la faptul că n-a fost de la început dur cu președintele: „De doi ani, de când am fost numit premier, am considerat că e mai util pentru România să evit un conflict direct între Guvern și Președinție (…). A fost bine pentru țară, n-a fost bine pentru mine și pentru partidul meu. Regret asta”. Dl Tăriceanu regretă că, prin atitudinea sa de până acum, a făcut bine țării!? Numai asta n-o auzisem din partea capetelor luminate care ne conduc. Deși mulți dintre ei chiar asta fac: își urmăresc propriile interese, se luptă pentru binele lor, iar de binele țării îi doare-n cot! Dar, până acum, nimeni n-a recunoscut asta. Premierul măcar a avut curajul…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI