Pentru exploatarea fără autorizare a balastului

Măsuri drastice

Dl Constantin Harasim atrage atenția că albiile cursurilor de apă nu sunt un bun al tuturor, cei prinși în neregulă urmând a fi aspru sancționați
Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, a avertizat, ieri, într-o conferință de presă, că vor fi aplicate sancțiuni tuturor celor care exploatează, cu încălcarea legii, balastierele de pe cursurile de apă ce traversează localitățile. Domnia sa a precizat că s-a constatat că balastul este depozitat pe marginea drumurilor, în șanțurile de gardă și chiar pe carosabil, lucru nepermis.
 

„Vom verifica tot fluxul, de la exploatare, până la punerea în operă a balastului. Dacă până acum doar am atenționat pe cei responsabili, tragem un semnal de alarmă că, pe viitor, îi și vom sancționa. După caz, pe primarii și viceprimarii care au acceptat exploatarea fără autorizație, dar și pe cei care, fără știrea autorităților, consideră albiile de apă un bun al tuturor”, a declarat dl Harasim, menționând că o parte din gunoaiele din localități se regăsește pe malul apelor, „întrucât oamenii se duc acolo cu deșeurile și se întorc cu balast”. Comisarul-șef județean a evidențiat că, în Europa, nimeni nu intră în albia majoră sau minoră a unui râu sau pârâu fără a avea autorizare în acest sens. Săptămâna trecută, comisarii de mediu au amendat DIG Construct Suceava, punctul de lucru Dornești, cu 30.000 RON, acesta exploatând balast din albia Sucevei în lipsa autorizației de mediu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI