Suspecții de trafic de MDMA rămân în arest

Curtea de Apel Suceava a respins ieri recursul înaintat de cei doi traficanți de pastile Ecstasy, arestați la începutul acestei săptămâni de Tribunalul Suceava. Constantin Cătălin Cimbru, de 22 de ani, din comuna Dorna Arini, și Paul Munteanu, de 27 de ani, din comuna Coșna, au fost surprinși în flagrant, la o benzinărie din Vatra Dornei, în timp ce încercau să vândă unui polițist sub acoperire 4005 de comprimate de metildioximetamfetamină, în jargonul judiciariștilor – MDMA. În locuința lui P.M. au mai fost găsite alte 6411 pastile de Ecstasy.
 

Tinerii au declarat anchetatorilor că urma să vândă drogurile (de mare risc, afirmă specialiștii) pe piața de profil suceveană. Trebuie spus că o pastilă de MDMA se vinde cu 4 euro, toată afacerea celor doi urmând să le aducă în buzunar circa 42.000 de euro. „Dealerii” interlopi le distribuie, cu precădere, prin baruri, discoteci, dar nu se feresc de la a plasa direct în licee. De obicei, MDMA-ul (drogul predilect al petrecăreților) nu dă dependență, cum se întâmplă în cazul drogurilor de mare risc (heroină, cocaină etc.), fiind mai degrabă un superenergizant și euforic. Supradozele, însă, pot fi fatale. Inculpații ar fi achiziționat pastilele din Olanda, unde Ecsatsy se comercializează în farmacii, pe bază de rețetă (la fel ca Marjuana). Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanță de trafic de stupefiante, tinerii riscă închisoarea între 3 și 15 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI