Izvoarele Sucevei

Flagrant de mituire a unui polițist

Pe 15 martie, ofițeri ai DGA Suceava, sub directa coordonare a unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au prins în flagrant doi cetățeni care au mituit un polițist de frontieră. Dosarul, care a ajuns pe masa procurorilor, a fost posibil datorită denunțului agentului, angajat la PF Izvoarele Sucevei – IJPF Rădăuți. Pe 14 martie, în timpul unei misiuni specifice în cooperare cu lucrătorii postului de poliție din Fundu Moldovei, polițistul de frontieră l-a oprit în trafic pe Dumitru Ț., care nu poseda permis de conducere și nu deținea nici actele mașinii. Verificarea autenticității numerelor de înmatriculare ale autoturismului a relevat faptul că acesta aparțin altui autovehicul. Urmarea: dosar penal pentru șofer.
 

Agentul a fost apelat, ulterior, telefonic, de către Nicolae Ilie R., rudă prin alianță cu D. Ț., care i-ar fi propus să se întâlnească a doua zi pentru „lămurirea situației”. Pe 15 martie, cei doi se prezintă la Sectorul PF Izvoarele Sucevei, neștiind ce li se pregătea. Polițistului i s-au oferit drept mită 1000 de lei. Chiar dacă Ilie Nicolae R. a încercat să scape basma curată, spun surse judiciare, atunci când a mirosit că este „lucrat”, smulgându-i agentului banii din mână (n. red., banii din buzunar sunt sfinți, nicio lege din lume neavând puterea de a prezuma, în afara unor cazuri cu totul și cu totul speciale, că au fost obținuți sau vor fi folosiți ilegal), totul a fost inutil: discuția avută anterior fusese deja înregistrată audio-video. R. Ilie Nicolae este cercetat pentru dare de mită, iar Dumitru Ț. – pentru instigare la săvârșirea acestei infracțiuni, se arată într-un comunicat al STA Suceava. Ambii învinuiți riscă aceeași pedeapsă dacă vor fi găsiți vinovați: închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI