Noi suntem români!

Alarmați de numărul foarte mare de moldoveni care vor cetățenia română, conducătorii de la Chișinău au scos din lada cu gunoi a istoriei teoria cu poporul moldovean, care, chipurile, ar trebui să aibă conștiința de neam, de limbă și de obiceiuri și, pe cale de consecință, să se alăture micii Republici Moldova. Mai direct spus, dl Vladimir Voronin, Vasile Tarlev și apropiații lor doresc să oprească avalanșa de cereri pentru cetățenie română din partea locuitorilor Republicii Moldova, care deja a cam început să rămână fără populație, prin plecarea oamenilor, în căutarea unui trai mai bun, atât în Occident, cât și în Rusia. Pe cine vor mai conduce domniile lor, dacă și celor aproximativ 900 mii de moldoveni care au solicitat acest lucru, li se va acorda cetățenia română? Și atunci, pentru a nu rămâne cu o țărișoară fără locuitori, dl Vladimir Voronin face apel la conștiința de neam a celor „zece milioane de moldoveni din România, cărora nu li se recunosc drepturile”. Care moldoveni și care drepturi?
 

Sava BEJINARIU

Ar fi interesant de aflat dacă, în afara consilierului local de pe la Bârlad și a membrilor delegației sale care l-au vizitat pe președintele Voronin în numele Asociației Moldovenilor din România, mai există măcar un singur român din partea asta de țară care să vrea să trăiască sub oblăduirea conducerii de la Chișinău, ca moldovean. Doamne, ferește! Nu că ai noștri conducători ar fi mult mai breji, dar noi suntem români! Și dacă aproximativ o treime dintre moldoveni vor să devină cetățeni români, de ce n-ar veni cu toții la noi, că și așa nu sunt prea mulți?!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: