„Drum bun” pe bani suceveni

Conducerea Consiliului Județean vine în întâmpinarea firmelor austriece Holzindustrie Schweighofer și Egger, care au ridicat unități de prelucrare superioară a lemnului pe teritoriul comunei sucevene Satu Mare. Consiliul Județean s-a asociat, pe 10 octombrie 2006, cu cel sătmărean, în vederea susținerii financiare a reamenajării drumului de acces înspre noile obiective. Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului județean, Cătălin Nechifor, de la bugetul județean, pentru lucrări de reparații și reabilitare, s-a alocat suma de 240 mii RON (2,4 miliarde lei vechi), Consiliul Local al comunei Satu Mare obligându-se a veni cu 150 mii RON (1,5 miliarde lei vechi). Banii dați de la județ provin din taxa de autorizare a construcțiilor, de 4,8 miliarde lei vechi.
 

Pușculița județeană a slăbit băierile bugetare în virtutea legii care prevede că 50 la sută din încasările din respectiva taxă se acordă localității pe teritoriul căreia se ridică construcția, restul intrând la bugetul județean. „Acest contract de asociere s-a făcut pentru un motiv simplu, acela de a reface o intersecție în zona DN 17 A: Rădăuți-Dornești-Satu Mare și reamenjare a unui pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, care în momentul de față nu respectă reglementările în vigoare, constituindu-se într-un pericol clar pentru cei care încearcă să folosească ruta din zona comunei Satu Mare”, a precizat ieri, într-o întâlnire cu presa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean. În vizor se află circa 1,5 km de drum, pe traseul Rădăuți-Dornești-Satu Mare, cale de acces pentru cele două societăți.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: