Pentru evitarea unor cazuri ca cel de la Pătrăuți

Dascălii sunt îndemnați la „prudență” în notare

Conducerea IȘJ Suceava a dispus o anchetă la școala din Pătrăuți, unde învăța copilul care s-a spânzurat pentru o notă proastă, pentru „a analiza circumstanțele evaluării” respective. Inspectorul general-adjunct al IȘJ Vasile Monacu a precizat ieri că, deocamdată, inspectoratul nu știe ce anume a determinat gestul copilului, considerând faptul că ar fi fost jignit de dirigintă pentru nota cu pricina „o simplă supoziție care trebuie verificată”.
 

Dl Monacu a spus că elevul respectiv era „un copil normal”, singur la părinți, cu note de toate felurile, cuprinse între 4 și 10, elev pe care diriginta clasei l-a caracterizat drept „dezghețat și comunicativ”. Domnia sa spune că, mai degrabă, ar fi vorba de „o cădere psihică”. Până la stabilirea concluziilor anchetei inspectorilor, dl Vasile Monacu îndeamnă dascălii din județ la „prudență în aprecierile pe care le fac”: ”Le recomand să fie pedagogi în adevăratul sens al cuvântului, să identifice cauzele insucceselor școlare ale elevilor, să caute împre-ună cu ei soluții, să-i încurajeze să progreseze, fără a-i învinovăți și a le induce un sentiment de teamă sau a-i constrânge și amenința în vreun fel”. Reamintim că S. I., care ar fi împlinit 12 ani în aprilie, s-a spânzurat duminică după-amiază de o grindă, în staulul oilor. Într-un bilet de adio, el a lăsat scris că luase 4 la matematică, iar diriginta l-ar fi făcut „prost”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: