Turbare la Stulpicani

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a instituit carantină sanitar-veterinară la Stulpicani. Măsura a fost luată după ce în laboratorul instituției a fost analizată o probă provenită de la un câine din exploatația de ovine a stulpicăneanului Vasile Big, animalul fiind suspectat că de infestare cu virusul rabic. În urma analizelor boala fost confirmată, presupunându-se că sursa de infecție este o vulpe ucisă de câine în urmă cu două săptămâni și al cărei cadavru a fost incinerat ulterior.
 

În urma anchetei epidemiologice preliminare s-a stabilit că în contact cu canina turbată au intrat proprietarul animalului, Vasile Big, precum și fiul acestuia, Ionel Big. „Cazul de față prezintă o importanță deosebită, deoarece câinele în cauză a intrat în contact cu alți câini aflați in proprietatea cetățeanului, precum și cu ovinele aflate în exploatația acestuia”, a declarat șeful DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru. Domnia sa a precizat că și ceilalți câini vor fi eutanasiați prin împușcare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: