Pădure tăiată ras pe Feredeu

Lucrătorii ITRSV au descoperit o tăiere ilegală de 300 de arbori de pe un teren proprietate privată de pe raza Ocolului Silvic Breaza
Inspectorii silvici suceveni au depistat că în pădurea deținută de Aspazia Ciornei și frații acesteia în zona Feredeu, pe raza Ocolului Silvic Breaza, o suprafață apreciabilă de pădure a fost tăiată ras, fiind doborâți în condiții ilegale peste 300 arbori. „Din primele informații rezultă că făptuitorul este administratorul unei instalații de debitat material lemnos din Breaza, amplasată în aproprierea pădurii respective. Deoarece respectivul administrator a mai fost implicat și într-o altă tăiere ilegală de amploare de arbori, cea de pe proprietatea deținută de Ileana Țicaleac, cercetările în cele două cazuri vor fi coroborate.
 

Nu excludem posibilitatea ca exploatarea ilegală a arborilor să fi fost începută cu acordul unuia dintre coproprietari”, precizează dl Aurel Dumitriu, șeful Serviciului „Control silvic” al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare. Pe suprafața respectivă se continuă inspecția de fond executată în prezența delegaților Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, urmând ca la finalizarea acțiunii să se stabilească valoarea totală a prejudiciului. „Indiferent cine va fi găsit responsabil de tăierea arborilor res-pectivi, coproprietarii vor trebui să depună în fondul de ameliorare a fondului funciar jumătate din valoarea acestui prejudiciu, urmând ca ulterior să-și poată recupera paguba de la cei vinovați”, menționează dl Dumitriu. Șeful Serviciului „Control silvic” precizează că, în cazul în care proprietarii ar fi avut contract de pază cu Ocolul Silvic Breaza, pădurarul care păzea suprafața respectivă le-ar fi plătit lor jumătate din valoarea prejudiciului, iar din fondul de conservare și regenerare a pădurilor cealaltă jumătate. Pe de altă parte, dacă suprafața împădurită respectivă ar fi fost păzită de pădurar, tăierea, evident, nu s-ar mai fi produs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: