De-a-ndoaselea

Placheta omagială tipărită la împlinirea a 104 ani de la nașterea Maestrului Ion Irimescu (purtând pe copertă precizarea concept: Corneliu Monoranu) a așezat la urmă și nu la început cuvântul și numele celui mai important participant la manifestarea organizată la Primăria Fălticeni. Nu este însă singurul lucru de-a-ndoaselea legat de memoria marelui sculptor, care a murit fără să-și vadă muzeul reamenajat și redeschis publicului. Frângându-și mâinile, dl primar Vasile Tofan, și în particular, și la microfon, a înșirat toate necazurile așezării și lista ei lungă de priorități, dând sentimentul gospodarului care întâi vrea să-și termine casa și după aceea să se îngrijească de o icoană scumpă pentru ocrotirea ei. După cum se știe, cu cele vreo trei miliarde venite de la Guvern în 2003, în 2004 s-a reconsolidat fundația muzeului și s-au consolidat, cu armătură de fier, și apoi retencuit pereții clădirii. Cum în 2005 și în 2006 n-a mai venit nici un ban de sus, iar municipiul este sărac, muzeul a încremenit în stadiul de șantier.
 

Dar iată că grație IPS Pimen și unui grup de entuziaști de italieni, la orizont se profilează, în sfârșit, încă vreo trei miliarde. Bani cu care s-ar putea mișca lucrurile, rezolva finisarea tencuielilor, a instalației de curent electric. În loc de asta, edilii Fălticenilor s-au gândit să cheltuiască banii pentru reamanajarea unei săli de expoziții temporare și de ce-o mai fi nevoie din fosta sanitas. Căldura cu care dl primar și-a expus intențiile în fața simpaticului dl Cesare Marcello (care oricum nu înțelegea cum stau lucrurile cu clădirile), atenția încordată cu care a fost urmărit de IPS Pimen (care întotdeauna înțelege mai mult decât le-ar conveni unora) și amărăciunea cu care îl va fi ascultat de acolo de unde e Maestrul dau măsura adevărată a culturii și mai ales a spiritului gospodăresc al celor în mâinile cărora vor intra banii, oameni care preferă ca înainte să-și termine de ridicat casa să facă un coteț pentru câinele pe care or să și-l cumpere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: