În zona de munte

Lemnul, o marfă ilegală predilectă

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au executat, în ziua de 28 februarie, o acțiune pe linia combaterii traficului de material lemnos. Ocazie cu care au oprit în trafic, pe raza localității, o autospecială condusă de Petru B., de 39 de ani, din Brodina, care transporta cantitatea de 10,5 mc. de lemn (lucru – rășinoase), fără documente legale de proveniență. Acesta a declarat polițiștilor de frontieră că ar fi cumpărat lemnul de la niște cetățeni din zonă și că urma ca, după debitare, să-l comercializeze în vederea obținerii de profit.
 

Întreaga cantitate a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Falcău. Valoarea lemnului: 2100 de lei. Valoarea amenzii încasate de P. B.: 1500 de lei. De data asta la Vama, agenții postului de poliție local au fost sesizați că Nicolai N., de 61 de ani, localnic, a tăiat ilegal 448 de arbori din speciile foioase și rășinoase, în volum total de 563 mc, de pe terenul proprietate personală. Sus-numitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: