Soarta comisarului Dumitru Lungu se va decide săptămâna viitoare

Curtea de Apel, Secția penală, a avut ieri pe rol ultima ședință în fondul procesului intentat de DNA comisarului de poliție câmpulungean Dumitru Lungu, acuzat și arestat în consecință de luare de mită și trafic de influență. Ofițerul a fost prins în flagrant anul trecut, în martie, de către procurorii DNA Suceava în timp ce primea patru bancnote de 5 milioane de lei vechi de la un anume G.M., marcate fluorescent cu inscripția „MITĂ”. Povestea polițistului corupt constă în următoarele date: G.M. este cercetat, în februarie 2006, de polițiștii din Vatra Moldoviței cu privire la furtul unei vaci pe raza satului Ciumârna, la care ar fi participat alte trei persoane; comisarul Lungu, care coordona ancheta, l-a contactat pe învinuit, oferindu-se ca, în schimbul a 1000 de euro, să aranjeze cu procurorul pentru a nu fi arestat; polițistul ar fi luat banii, dar, ulterior, a mai cerut alții – 500 de euro; flagrantul organizat la cererea „mituitorului” a condus la arestarea mituitului de către Curtea de Apel Suceava; urmează o serie de termene ale procesului, polițistul încercând cu ajutorul avocatului ales să scape de pușcărie; toate soldate cu eșec.
 

Pe 26 ianuarie curent, Curtea de Apel Suceava îl pune în libertate provizorie, sub re-zerva nepărăsirii localității de domiciliu, lucru cu care procurorii nu sunt de acord. Înalta Curte de Casație și Justiție își însușește motivele expuse în recurs de anticorupția suceveană și îl ține în arest pe inculpat. Ieri, procurorul de ședință aparținând DNA a cerut pentru acuzat pedeapsa maximă, 12 ani plus un spor de 3 ani. Precizăm că luarea de mită, fapta cea mai gravă în concursul de infracțiuni realizat de polițist, se pedepsește, potrivit art. 254, alin 1, C. pen., cu închisoarea de la 3 ani la 12 ani. Alin. 2 al aceleiași norme stipulează că „un funcționar cu atribuții de control” ia până la 15 ani și i se interzic unele drepturi. Completul Curții de Apel Suceava are la dispoziție cel puțin o săptămână pentru pro-nunțarea sentinței definitive.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: