Trezirea PSD-iștilor?

În ședința din luna noiembrie a Consiliului Local Suceava s-a întâmplat ca toți consilierii aparținând PSD să părăsească sala de ședințe, protestând astfel față de ceea ce ei au denumit dorința executivului local de a manipula tot consiliul. Cei șapte consilieri au plecat din sală și și-au lăsat colegii cu ochii în soare și în imposibili-tatea de a mai vota vreun proiect de urba-nism pentru că legea cere ca în asemenea cazuri să existe vorul a 2/3 dintre aleși. Cum de la ședință lipseau doi consilieri, această proporție nu a putut fi respectată și proiectele au rămas să fie discutate la o altă ședință. Suficient pentru a lua foc Consiliul Local. Acuze au fost și de o parte și de alta. Cel mai des s-a spus că PSD-iștii sunt ipocriți și că s-au apucat să facă pe „corecții” în ale urbanismului după ce și-au văzut sacii în căruță. Cu alte cuvinte, după ce interesele lor au fost rezolvate, direct sau tacit, s-au apucat să țipe că nu se respectă legea și au cerut nici mai mult nici mai puțin decât sus-pendarea oricăror construcții pe spațiile verzi ale Sucevei. Până aici toate bune și frumoase.
 

Cine nu-și dorește să avem parcuri mai multe și spații de joacă pentru copii? Oricât de tranșant ai fi, tot nu ar fi suficient în cazul acesta. Numai că cei șapte nu rezolvă mare lucru cu această boicotare, pentru că, deocamdată, nu e-xistă un plan urbanistic general și nimeni nu poate spune exact care teren este spa-țiu verde și care nu. Doar cei de la Servi-ciul urbanism din Primărie știu exact cum se pune problema, iar o „consultanță” de acest gen e foarte scumpă. Cert este că PSD va bate foarte tare toba pe seama a-cestei decizii, pe care o consideră extrem de bună pentru suceveni. Decizia consi-lierilor PSD de a nu vota nici o hotărâre privind urbanismul nu ar avea însă cum să schimbe foarte mult fața orașului, pen-tru că a venit iarna și nu se va mai con-strui. M-a surprins foarte tare, însă, lipsa de loialitate față de grup a unora dintre cei șapte. Imediat după ce mi-au declarat în exclusivitate o serie de aspecte și după ce am părăsit biroul unde se întâmpla acest lucru, telefonul meu a început să sune, iar la capătul celălalt au început să curgă acuze la adresa PSD-iștilor. Din partea colegilor de la putere. Și, credeți-mă, că nu de la mine știau ceva! Atât de tare „se toarnă” unii pe alții cei din grupul celor șapte, încât mi-e greu să cred că mai fac ceva fără ca Ion Lungu să afle, cel puțin cu o oră înainte ceea ce urmează să se întâmple. În grupul celor șapte sunt și oameni de calitate. Dar ce folos…!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: