Pe raza județului

„Sens descendent al infracționalității sesizate“

În cadrul ședinței trimestriale a Autorității teritoriale de ordine publică de la Fălticeni, președintele ATOP, Vasile Ilie, a făcut o prezentare asupra eficienței serviciului polițienesc în trimestrul III 2006. Principala preocupare a lucrătorilor de la poliția ru-tieră, am aflat, a fost în această perioadă popularizarea noului cod rutier și implicarea în Programul “Stop accidentelor rutiere! Viața are prioritate!”, în acest sens fiind îmbunătățită și dotarea tehnică a polițiștilor, inclusiv cu 17 autoturisme de serviciu Dacia Logan, dar și colaborarea cu agenții de poliție rurală de la posturile de poliție situate pe drumurile naționale. Dată fiind apropiata integrare a României în U.E., s-a precizat că s-au dezvoltat relațiile de parteneriat și schimb de experiență cu structurile similare internaționale, un exemplu constituindu-l Proiectul Phare „Înfrățire instituțională și întărirea cooperării polițienești” inițiat de IGP, în care Suceava este județ-pilot.
 

În acest proiect, pe parcursul unui an de zile, experți ai poliției spaniole și ai jandarmeriei franceze vor acorda sprijin de specialitate polițiștilor su-ceveni. În trimestrul III au fost recompensate 772 cadre pentru rezultate profesionale merito-rii, iar față de abaterile de la deontologia profesională, neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, sau activitate deficitară au fost sancționate 51 de cadre. În ceea ce privește activitatea de prevenire a infracționalității, la nivelul județului Suceava au fost desfășurate 142 acțiuni preventive, 224 ședințe în unitățile de învățământ, 118 prezentări tematice pe fondul campaniilor preventive; pentru depistarea minorilor autori de infracțiuni și copii ai străzii s-au desfășurat 123 de acțiuni. Pentru informarea sucevenilor referitor la metodele și mijloa-cele de prevenire a crimina-lității, cu sprijinul unor agenți economici, au fost editate 92.000 de pliante, afișe, autocolante, fluturași și blestere. După volumul crimina-lității, în situația ierarhizată a județelor la nivel național, pe categorii de infracțiuni, IPJ Suceava se află, cu 3349 infracțiuni sesizate, pe locul 41, cu 2227 infracțiuni con-statate pe locul 33, cu 1696 infracțiuni soluționate pe locul 17. “În funcție de acești para-metri de evaluare, rezultă că, prin ansamblul activităților prevăzute și realizate în cadrul proiectelor și planurilor de măsuri inițiate, s-a reușit de-terminarea unui sens descendent al infracționalității sesi-zate pe raza județului, față de evoluția crescătoare înregis-trată la nivelul întregii țări, consemnându-se o reducere cu 1 % la totalul de infracțiuni sesizate” – se arată în infor-marea președintelui ATOP, Vasile Ilie. În contextul celor două programe-cadru “Siguranța ta contează” și “Prevenirea cri-minalității stradale în sistem integrat”, la care participă, în parteneriat cu poliția, struc-turi ale administrației publice locale, jandarmeria, poliția comunitară, ATOP, societățile de protecție și pază, s-a acțio-nat consecvent – am fost infor-mați – pentru deservirea co-munității, reducerea timpului de intervenție la evenimentele sesizate prin Sistemul apel unic de urgență 112, reușin-du-se creșterea operativității cu 10 – 15 minute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: