Bogații noștri

Domnul Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, a plătit, fără să clipească, 3,5 miliarde de lei (fără a se include în factură toate lucrările efectuate), pentru renovarea „căsuței” în care locuiește mama sa. Alți demnitari ai neamului, în care ne-am pus atâta încredere că o vom duce mai bine, învârt milioane (da, milioane) de euroi, de ți se ridică părul în cap auzind câte afaceri necurate fac. Ei și? Îi ia cineva la rost, cum promiteau că vor face, înainte de alegeri, cei aflați la putere? Nici vorbă. „Nu ne vindem țara” era sloganul la modă auzit după 1990. Nu am vândut-o, dar am furat-o. Un fost prim-ministru spunea, cu câțiva ani în urmă, că nu mai e nimic de furat în România. S-o creadă dânsul! S-au dus naibii fabrici întregi, combinate, platforme industriale, care produceau mărfuri ce erau exportate în întreaga lume. De acel val nu a scăpat nici județul Suceava, unde unii învârt bani negri, cu furca.
 

Asta în timp ce deficitul venitului minim garantat în județul nostru este de 240 de miliarde de lei vechi, iar banii rămași pentru asistență socială echivalează cu necesarul pentru o singură comună. A mai rămas exact o lună și vom deveni parte a Uniunii Europene. Cu case încă neelectrificate, cu orașe (numai în județul Suceava sunt vreo 4) fără canalizare, fără apă curentă sau chiar fără a avea o brutărie, cu copii murind de dorul părinților, cu un sfert din populația țării lucrând (uneori, primitiv) în agricultură, cu necazuri și sărăcie multă. Dar nu contează! Avem bogații noștri și spioni dibaci, care mai au ce fura. Alături de cei pe care i-am ales să ne conducă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: