Despre un alt soi de… politică

În interval de un trimestru „băieții buni” din Suceava mi-au spart mașina de două ori. Prima dată pe timpul nopții, iar a doua oară sâmbătă, după-amiaza. Era în jurul orelor 18.00, la 350 de metri de Primăria Suceava, pe una din principalele artere ale municipiului reședință de județ, la câțiva metri de redacția ziarului Crai Nou. Nimeni nu a văzut nimic și nu a auzit nimic. Nu sunt primul sucevean care pățește asta și nu voi fi nici ultimul. Poliția comunitară e „rara avis” pe strada respectivă, iar de Poliția de proximitate am auzit doar pe la radio și de prin afișele puse pe scările de bloc. Și poate, totuși, nu asta e cel mai deranjant, și anume că în Suceava sunt hoți, spărgători de mașini sau se petrec alte chestiuni ce fac dintr-un oraș care se vrea turistic o țintă predilectă a infractorilor.
 

Modul în care Poliția Română răspunde la un necaz al unui cetățean de rând este însă de-a dreptul revoltător. Sâmbătă seara am sunat la 112 și cam în 5 minute un echi-paj de la intervenție a venit la fața locului, a contemplat peisajul și a raportat mai departe. Din acest moment victima a fost nevoită să stea în stradă timp de o oră și 20 de minute până când echipajul de la „evenimente” a catadicsit să vină și să-și facă treaba. 80 de minute de stat în stradă. Motivul întârzierii – rețeaua Orange nu a funcționat, iar agentul de legătură era pe Orange, bineînțeles. Iar centralistul de la 112 de pe Suceava, cu un aer de om plin de nervi, îmi spunea că „în cel mai scurt timp va veni echipajul”. Dacă în centrul Sucevei, 80 de minute de așteptare înseamnă „în cel mai scurt timp”, închipuiți-vă cât pre-supune „îndată”, „imediat”, „peste puțin timp” în altă parte. Mi-e și frică să mă gân-desc! Bieții polițiști, până când or să ajungă să învețe să fie alături de cei de la care lunar iau bani va mai dura. Cât despre șefii lor… Tare aș vrea să-l văd reacționând pe dl Todiruț când cineva îi va fi spart mașina!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: