Pensiile sucevenilor sunt cu 10% mai mici decât media pe țară

La nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava ocupă poziția a patra din totalul de șase, fiind devansat de Iași, Bacău și Neamț
Județul Suceava se situează pe locul 29 în țară din punct de vedere al mărimii pensiei de asigurări de sociale de stat. Aceasta în conformitate cu recentele informații date publicității de Direcția Județeană de Statistică, potrivit cărora, la finele primului semestru al anului 2006, pensia medie de asigurări sociale de stat era de 2,73 milioane de lei vechi, cu 9,9% sub cea de la nivel național.
 

La nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava ocupă poziția a patra din totalul de șase, fiind devansat de Iași, cu o pensie medie de 3,01 milioane de lei vechi, Bacău – 3,01 milioane de lei vechi, și Neamț, cu 2,87 de milioane de lei vechi. Pensii sub cele sucevene se înregistrează în județele Vaslui – 2,54 milioane de lei vechi și Botoșani – 2,48 milioane de lei vechi. La sfârșitul semestrului întâi aș lui 2006, județul Suceava avea 137.647 de pensionari de asigurări sociale de stat, fiind al nouălea la nivel național la acest capitol. În trimestrul doi al anului în curs, numărul de pensionari a scăzut cu 0,1% față de trimestrul anterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: