Judecătoria Suceava a găsit ac de cojocul “delfinilor”

Magistrații suceveni au respins cererea de anulare a sancțiunii contravenționale aplicate de comisarii Gărzii Financiare Suceava administratorului Firmei S.C Infinity Rad S.R.L pentru practicarea jocurilor piramidale de tip “Delphin”. Potrivit hotărârii judecătorești, administratorul firmei a fost amendat cu suma de 200 milioane de lei. “Conform art. 80, pct. 14, din OG nr. 99/2000, sancțiunea prevăzută de art. 43, pct. b, este amenda de la 100.000.000 lei la 500.000.000 lei plus confiscarea veniturilor, iar art. 81 prevede că pentru persoanele juridice limitele minime și maxime ale amenzii se dublează.
 

Instanța apreciază că în raport de criteriile prevăzute de art.21, al.3, din OG nr2/2001, gradul de pericol al faptei săvârșite de petentă a fost corect stabilit de agentul constatator, sancțiunea aplicată, amenda contravențională spre limita minimă prevăzută de lege, fiind proporțională cu aceasta. Pentru aceste motive, în numele legii hotărăște respingerea plângerii formulată de petenta S.C Infinity Rad S.R.L (…) împotriva procesului-verbal de contravenție (…) în contradictoriu cu intimata Garda Financiară Suceava (…) cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este menționat în hotărârea emisă de Judecătoria Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: