Un rinichi cât o viață

O femeie în vârstă de 39 de ani, din orașul Siret, are nevoie, urgent, de un rinichi.
Victoria-Angela Hrehorciuc, bolnavă de insuficiență renală (gradul 5), face de 3 ori pe săptămână dializă, timp de 5 ore. Operațiunea e cu atât mai complicată și mai delicată pentru pacient cu cât aceasta se face printr-un cateter fixat la inimă. Potrivit medicilor, ar fi fost ultima soluție pentru ca femeia să poată beneficia de dializă. Din păcate pentru Victoria-Angela Hrehorciuc, cateterul a început să se degradeze, ceea ce îi provoacă pierderi mari de sânge. Pe scurt: viața îi atârnă de un fir de păr.
 

Disperată, în lipsa unui program eficient al donărilor de organe și, mai ales, în lipsa unei legi care să-l reglementeze precis, femeia a apelat la presă, în speranța că cineva o va ajuta. Din surse anonime am aflat că un asemenea organ vital (și dumneaei nu-i are pe amândoi funcționali) face pe piața „liberă” o sumă considerabilă de bani. Medicii ridică neputincioși din umeri. Au trecut-o pe V. A. H, Grupa A2, așa cum apare, din economie de spațiu, în jargonul lor scriptic, pe o listă lungă de așteptare. Operația, și aceea destul de costisitoare, poate fi făcută la Iași, la București sau la Cluj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: